Petra Neyt

Ik wil niet leven met de handrem op. Ik ken eigenlijk niemand die dit wél wil, maar zie het steeds vaker rondom mij gebeuren. Het is mij ook overkomen. Yoga heeft mij geholpen om als een feniks uit mijn as te herrijzen. Yoga is voor mij therapie zonder woorden. Een ongelofelijk accelerator voor persoonlijke groei.

Ik gaf in 2013-2015 intensieve yogalessen waarin mensen op basis van wilskracht en doorzettingsvermogen hun fysieke grenzen verleggen. Mind over matter. Wat ik snel ontdekte is dat wilskracht en doorzettingsvermogen vaak net deel zijn van het probleem. Wanneer geven we nog toe aan de noden van ons lichaam? Wie gaat er slapen van zodra hij merkt dat hij moe is? Al te vaak dicteert ons hoofd wat ons lichaam kan, zal en moet. Onze ‘ratio’ heeft het monopolie, en monopolies zijn nooit gezond.

Ik ging op zoek naar andere yogavormen en ontdekte yin yoga. Dit stond haaks op alles wat ik tot nu toe gedaan had. Het was heel ingetogen, bijna meditatief. Maar het werkte enorm krachtig. Het gaf me een gevoel van controle, rust. Verbeterde mijn relativeringsvermogen, waardoor ik mijn energie gerichter kon besteden aan zaken die écht belangrijk zijn.

Paradoxaal genoeg realiseerde ik enorme vooruitgang door te leren stilstaan. Deze ervaring wil ik met zoveel mogelijk mensen delen.

 

“I just LOVE
how yoga
completes life,
my life,
me”

Petra Neyt

Ellen Maes

Ik ben een passionele vrouw met meer hobby’s, ideeën en goesting dan tijd. Ik leef aan 200 per uur: overdag project manager in de bouwsector, ’s avonds op de dansvloer met mijn tangopartner of op een podium in één of ander muzikaal ensemble. En de weinige gaatjes in mijn agenda vul ik op met tijd doorbrengen met familie en vrienden. Keuzes maken valt me zwaar omdat het meestal inhoudt dat ik iets leuks moet laten schieten.

Yoga was niets meer en niets minder dan mijn redding: het inlassen van rust in mijn drukke agenda, het overwinnen van een zeer donkere periode in mijn leven en het leren connecteren met mezelf.

Hoewel ik mijn werk en mijn hobby’s met hart en ziel doe en het mij dan ook enorm veel energie en voldoening geeft, schreeuwt mijn lijf soms naar ontspanning. Als fibromyalgie en migraine patiënt liep ik mezelf vroeger maar al te vaak voorbij. Nu weet ik dat even stilstaan en luisteren naar mijn lichaam geen overbodige luxe is, maar een absolute noodzaak.

Als er iets is dat ik geleerd heb door yoga te beoefenen dan is het wel de ontdekking dat het diep vanbinnen altijd rustig is, ook al is de wereld rondom mij nog zo hectisch. En daar schuilt voor mij geluk in. Daar vind ik troost en steun.

Joke Vanhamme

Ik werk als psycholoog in de onderwijssector en heb daarnaast meer dan 12 jaar lesgegeven in de lerarenopleiding. Ik ben mama van 2 kinderen, ik ben een sociaal wezen, ik ben graag tussen mensen, maar ik hou ook van rustige momenten en de term ‘Monkey Mind’ is me absoluut niet vreemd 😉

Op 6-jarige leeftijd ben ik beginnen dansen en werd mijn liefde voor bewegen geboren. Als jongvolwassene merkte ik dat dans en bewegen mij een gevoel van vrijheid gaf. Yoga gaf me, net als dansen, datzelfde gevoel van vrijheid, stabiliteit en focus. Via yoga leer ik mijn lichaam en mijn geest verbinden. Door alle indrukken van buitenaf vergeten we heel vaak wie we zijn of verliezen we het contact met onszelf. Yoga brengt me terug naar het moment zelf, wat ik als een rustpunt ervaar in onze drukke maatschappij.

In 2006 startte mijn yogapad: Ashtanga, Iyengar, Vinyasa, Yin en Kundalini.  Na 12 jaar yoga-ervaring startte ik in 2018 uit passie een yoga teacher training: therapeutische en restoratieve  yoga. Restoratieve yoga is gericht op reduceren van stress en herstellen van het fysieke gestel. Therapeutische yoga focust op het herstellen van onze natuurlijke uitlijning en spierbalans. Tijdens deze opleiding verwierf ik ook mijn certificaat Backmitra docent.

Diana Mogosanu

I am a person who’s always looking for a continuous personal development. Life in itself is an opportunity for growth.
As an engineer and PhD in biomedical engineering, I have developed a very analytic, organized mind that helps me to analyze and process data of any kind. So far I sound like a robot :), but actually it is my journey in science that made me aware and amazed of the complexity of life in general. And by life I mean: the human body, the mind, the thoughts behind our actions, the interpersonal interactions, etc. So my self-discovery journey started in 2011 (and is still ongoing, of course) when I also started going to personal development courses.

Since then I became a certified Life Coach, Theta Healing therapist and meditation devotee, developing also my creative and intuitive mind. I have found amazing ways to eliminate and cope with stress, anxiety, and other emotions that are so powerfully disadvantageous to all of us. One of these ways is Laughter Yoga. The advantages and possibilities of growing with Laughter Yoga are amazing: from great health benefits to improving own relationships, and of course the joyous feeling you have after a Laughter session.

I would like to share the joy of life and I would love for people to see that they can be happy without necessarily having an external reason, without waiting for someone or something else to make them feel that way.