Hallo!

Wij zijn Petra Neyt en Ellen Maes. De energieke madammen achter Mind the Body. Allebei gepassioneerd door yoga. En door nog wel ‘een paar’ dingen… Omdat we echt (écht!) iets met yoga wilden doen, zonder onze andere interesses volledig op een zijspoor te schuiven, startten we met Mind the Body.

Mind the Body is ons atelier waar we in de eerste plaats ons eigen ei kwijt kunnen. We hebben de ruimte met zorg ingericht en komen er helemaal thuis. We geven hier zelf regelmatig yoga omdat we er ongelofelijk veel voldoening uithalen.

“Yoga geven laat ons stilstaan in het moment.

En is daardoor een erg welkom

rustpunt in onze hectische agenda.”

Daarnaast stellen we ons atelier ook ter beschikking van iedereen die met lichaamswerk bezig is: pilates, kinderyoga, kundalini… Alle yogastijlen kunnen bij ons aan bod komen. Ken (of ben) jij iemand die een paar uur per week yoga zou willen geven? Neem dan zeker contact met ons op!

Ja ik wil een (paar) uur per week yoga geven.

Na een uurtje yoga ben ik klaar om er weer helemaal in te vliegen.

Philippe Faes

Ik moet bekennen dat ik op stressmomenten thuis toch al eens in het geniep yoga deed.

Steven Theuniswww.armeedeverre.be

meer over petra

Een ambitieuze levensgenieter

Ik ben een veerkrachtige vrouw. Ik wil niet leven met de handrem op. Ik ken eigenlijk niemand die dit wél wil, maar zie het steeds vaker rondom mij gebeuren. Het is mij ook overkomen. Yoga heeft mij geholpen om als een feniks uit mijn as te herrijzen.

Yoga is voor mij therapie zonder woorden

Een ongelofelijk accelerator voor persoonlijke groei. In 2011 nam ik voor het eerst deel aan een yogales. Twee jaar later was ik één van de vaste lesgevers in een goed draaiende studio in Gent. Van mij mag het vooruit gaan.

Mind over matter?

Ik gaf intensieve yogalessen waarin mensen op basis van wilskracht en doorzettingsvermogen hun fysieke grenzen verleggen. Mind over matter. Wat ik snel ontdekte is dat wilskracht en doorzettingsvermogen vaak net deel zijn van het probleem. Wanneer geven we nog toe aan de noden van ons lichaam? Wie gaat er slapen van zodra hij merkt dat hij moe is? Al te vaak dicteert ons hoofd wat ons lichaam kan, zal en moet. Onze ‘ratio’ heeft het monopolie, en monopolies zijn nooit gezond.

De paradox van stilstaan

Ik ging op zoek naar andere yogavormen en ontdekte yin yoga. Dit stond haaks op alles wat ik tot nu toe gedaan had. Het was heel ingetogen, bijna meditatief. Maar het werkte enorm krachtig. Het gaf me een gevoel van controle, rust. Verbeterde mijn relativeringsvermogen, waardoor ik mijn energie gerichter kon besteden aan zaken die écht belangrijk zijn.

Paradoxaal genoeg realiseerde ik enorme vooruitgang door te leren stilstaan. Deze ervaring wil ik met zoveel mogelijk mensen delen.

I just LOVE
how yoga
completes life,
my life,
me.

 

Echt duurzaam omgaan met jezelf

Zowel voor mezelf als voor mijn klanten streef ik naar duurzaamheid in performantie. Yin yoga helpt hen te breken met oude gewoontes. Een cruciale stap. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

De zachtheid en rust die mijn yogalessen typeren, staan in schril contrast met mijn energieke, ambitieuze en dynamische drive. Ik ben van mening dat je het leven niet hoeft te ondergaan. Je kan het ondernemen. En daarin mag je gerust ambitieus zijn. Maar dan wel zonder jezelf consequent voorbij te lopen.

En verder

Wil je nog meer van me weten? Als coach leer ik gedreven leidinggevenden hoe ze —met dezelfde inspanning— meer bereiken door te werken aan hun team (in plaats van vóór hun team). Naast ondernemer ben ik ook echtgenote en mama van Leon (°2007) en Marite (°2009).

Sinds mijn eerste zwangerschap is rugpijn deel van mijn leven. Mijn lichaam reageert bovendien erg uitgesproken op een resem allergenen. Ik paste mijn leven aan mijn fysieke toestand aan. Inmiddels heb ik de omslag gemaakt naar doen wat mijn lichaam nodig heeft om in balans te blijven. Deze fantastische ervaring maakt mij duidelijk dat iedereen een leven vol leven kan creëren. Als je tenminste bereid bent om dingen anders te doen dan je voorheen deed.

Petra Neyt, aangenaam!

meer over ellen

Een straffe madam

Ik ben een passionele vrouw met meer hobby’s, ideeën en goesting dan tijd. Ik leef aan 200 per uur: overdag project manager in de bouwsector, ’s avonds op de dansvloer met mijn tangopartner of op een podium in één of ander muzikaal ensemble. En de weinige gaatjes in mijn agenda vul ik op met tijd doorbrengen met familie en vrienden. Keuzes maken valt me zwaar omdat het meestal inhoudt dat ik iets leuks moet laten schieten.

Yoga was niets meer en niets minder dan mijn redding: het inlassen van rust in mijn drukke agenda, het overwinnen van een zeer donkere periode in mijn leven en het leren connecteren met mezelf.

Yoga is voor mij innerlijke rust vinden

Hoewel ik mijn werk en mijn hobby’s met hart en ziel doe en het mij dan ook enorm veel energie en voldoening geeft, schreeuwt mijn lijf soms naar ontspanning. Als fibromyalgie en migraine patiënt liep ik mezelf vroeger maar al te vaak voorbij. Nu weet ik dat even stilstaan en luisteren naar mijn lichaam geen overbodige luxe is, maar een absolute noodzaak.

Als er iets is dat ik geleerd heb door yoga te beoefenen dan is het wel de ontdekking dat het diep vanbinnen altijd rustig is, ook al is de wereld rondom mij nog zo hectisch. En daar schuilt voor mij geluk in. Daar vind ik troost en steun.

En keuzes maken? Het juiste antwoord vind ik heel vaak op mijn yogamat. Ik heb mezelf letterlijk (terug) gevonden tijdens het beoefenen van yoga. Contact maken met mijn innerlijke zelf, los van enige druk (of trek) van mijn omgeving. Even voelen wat er klopt voor mij en op basis daarvan beslissingen nemen.

The body never lies…

“Er ligt iets op mijn lever.”
“Ik krijg het op mijn heupen.”
“Er moet me iets van het hart.”
“Ik krijg een krop in mijn keel.”

Stuk voor stuk uitdrukkingen die emoties verbinden met fysieke gewaarwordingen in het lichaam. We zijn vergeten om naar ons lichaam te luisteren en zitten veel te vaak in ons hoofd. Nochtans vertelt ons lichaam ons zoveel meer dan we verstandelijk willen geloven. Het buikgevoel, weet je wel?

Tijdens de yogales leerde ik terug contact maken met mijn lichaam en voelen wat er zich daar afspeelt. En weet je wat ik ontdekte? Dat mijn lichaam al dagen of zelfs weken lang aangaf dat het op was, lang vóór die migraine aanval of fybromyalgie opstoot.

Bewegingsmeditatie

Als bezige bij is het voor mij niet simpel om niets te doen. En daarin ligt voor mij net de kracht van een yoga work-out: door heel bewust om te gaan met houdingen en bewegingen, en dat met mildheid en respect voor je eigen grenzen, bereik ik zonder veel moeite een meditatieve staat. Dat terwijl mijn gedachten bij een zittende meditatie steevast alle kanten uitgaan en ik er vaak zelfs onrustiger van word.

Luisteren naar je lichaam en observeren, dát is voor mij de essentie van yoga.
Bewegingsmeditatie, puur en simpel.

Geen tijd voor yoga? Dan is het tijd voor yoga!

Even weg van de drukte van alledag. Gedachten die alle kanten uitschieten en to do-lijstjes die door m’n hoofd flitsen… alles schuif ik een uurtje aan de kant. Heilzaam voor lichaam en geest. Na dat uurtje op mijn mat heb ik steevast meer focus en energie.

En dat gevoel wil ik graag met anderen delen.

En verder

Wil je nog meer van me weten?

Ik heb inmiddels bijna 15 jaar ervaring als project manager in de bouwsector. Ik weet als geen ander hoe het is om te werken met (te) krappe deadlines en steeds meer taken voor steeds minder teamleden. Sinds april 2016 doe ik die job op freelance basis, zodat ik tijd kan vrijmaken om als yoga teacher en stress & burn-out coach mijn ervaring met anderen te delen en hen te begeleiden in het beter leren omgaan met de diverse uitdagingen die het leven in petto heeft.

Energieke groeten,

Ellen Maes

Petra geeft yoga op een manier die bij mij past: nuchter en to the point.

Katrien Depoorter

Het is heerlijk hoe de focus ligt op juist niet het uiterste van je lichaam vergen.

Teuta Dibraniwww.teuta.nl